Χρήσιμες Συμβουλές για τη Διακόσμηση του Σαλονιού σας

Χρήσιμες Συμβουλές για τη Διακόσμηση του Σαλονιού σας

Χωρίς αμφιβολία το σαλόνι μας αποτελεί τον κεντρικότερο και λειτουργικότερο χώρο του σπιτιού μας. Είτε πρόκειται για μονοκατοικία είτε για διαμέρισμα, είτε για μικρό είτε για μεγάλο σπίτι, είτε ζει σ΄ αυτό εργένης ή πολυμελής οικογένεια, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, το σαλόνι έχει την τιμητική του. Είναι «παντός καιρού»!

Του αξίζει χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερη προσοχή, γιατι μάς αξίζει το καλύτερο. Ας δούμε  λοιπόν μερικές απλές αλλά απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή διακόσμηση του σαλονιού μας. Φυσικά θα αρχίσουμε από τους καναπέδες, γιατί χωρίς καναπέδες, σαλόνι δεν μπορεί να υπάρξει, αφού αυτοί αποτελούν το βασικό συστατικό του. Ανάλογα με τις διαστάσεις και τη γενικότερη διαρρύθμιση του χώρου, μπορείτε να βάλετε στο σαλόνι σας έναν διθέσιο και έναν τριθέσιο καναπέ ή έναν «καναπέ γωνία». Αν ο χώρος είναι μικρότερος, ενδεχομένως έναν καναπέ και μία ή δύο πολυθρόνες. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, θα πρέπει αναμφισβήτητα να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Ποιότητα

Πρώτη και βασική προϋπόθεση αποτελεί η ποιότητα. Ένας καναπές, που χρησιμοποιείται καθημερινά από τα μέλη της οικογένειας και κυρίως από παιδιά, από φίλους και συγγενείς πρέπει να έχει όλες τις προδιαγραφές, για να «αντέξει». Υπάρχει μεγάλη ποικιλία καναπέδων που ταυτόχρονα είναι οικονομικοί και έχουν όλες τις κατασκευαστικές προδιαγραφές, ώστε να είστε σίγουροι πώς έχετε κάνει με την επιλογή σας τη σωστή κίνηση. Κανείς από εμάς βέβαια, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν είναι διατεθειμένος να αλλάζει τα έπιπλα του σπιτιού του κάθε χρόνο. Επιδιώκει γι’ αυτό φυσικά μια αξιόπιστη αγορά.

Άνεση

Επειδή όμως πέρα από το πρακτικό κομμάτι που άπτεται των οικονομικών μας, βαρύτητα μεγάλη δίνουμε και στην άνεση, θα εστιάσουμε και σε αυτόν τον τομέα. Εκεί όπου θα ξεκουραστούν τα μέλη της οικογένειας είτε μετά από πολύωρη εργασία, είτε μετά το σχολείο, είτε το βράδυ για να συναντηθούν όλοι μαζί να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους εκπομπή και πρέπει να μπορούν να νιώθουν άνετα και πραγματικά να αναπαύονται. Ο καθένας από εμάς ανάλογα με το τι πραγματικά τον ξεκουράζει, θα κάνει και την αντίστοιχη επιλογή. 

Design

Ωραία όλα αυτά αλλά θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος σχετικά με το design, το στυλ και την αισθητική. Φυσικά μεγάλη βαρύτητα θα δώσουμε και σε αυτά. Πέρα από τα πρακτικά ζητήματα, πρέπει να νιώθουμε όμορφα στον δικό μας χώρο, στο καταφύγιό μας. Έτσι θα διαλέξουμε το στυλ που μας αρέσει, που ικανοποιεί τα δικά μας γούστα και πρότυπα αισθητικής. Μεγάλη είναι η γκάμα στην οποία μπορούμε να καταφύγουμε. Καναπέδες κλασικοί, καναπέδες μοντέρνοι, μικροί, μεγάλοι με μεγάλα ή μικρά μαξιλάρια διάφορων τύπων και σχεδίων.

Η ποιότητα του υφάσματος παράλληλα με το οποίο θα ντύσουμε το σαλόνι μας είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Η καλή ποιότητα θα εξασφαλίσει και την αντοχή των καναπέδων μας. Η καθημερινή χρήση τους καταπονεί και πρέπει να εξασφαλιστεί η αντοχή τους στη φθορά. Σήμερα υπάρχουν εξαιρετικά και μοντέρνα υφάσματα που μπορούν να αντέξουν σε αιχμηρά αντικείμενα, σε πιέσεις, σε χτυπήματα και ταυτόχρονα μπορούν εύκολα να καθαριστούν, αφού όπως είναι φυσικό καθημερινά «βάλλονται» από φαγητά, ποτά και οτιδήποτε άλλο. Και στην περίπτωση αυτή πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή μας και φυσικά να την προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα. Άλλα θα είναι τα κριτήρια από μια οικογένεια με πολλά μικρά παιδιά, με ηλικιωμένους γονείς, με κατοικίδια και άλλα από έναν εργένη ή από ένα ζευγάρι που ζει μόνο του.

Και τέλος το χρώμα! Μπορεί να μην υπάρχει ιδιαίτερη χρησιμότητα σε αυτό, όμως πρέπει να επιλέξουμε το χρώμα της αρεσκείας μας. Όλοι έχουμε το αγαπημένο μας χρώμα. Τι πιο ωραίο να στολίζει τον χώρο σας, να ομορφαίνει τους καναπέδες σας και να σας φτιάχνει τη διάθεση!

Εμείς στο Έπιπλο Βαρυδήμου επιπλώνουμε τα σαλόνια σας από το 1976, παρέχοντας όλα αυτά που ονειρεύεστε για το σπίτι σας. Επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο μας προσωπικό, το οποίο θα σας συμβουλέψει κατάλληλα και θα σας κατευθύνει με τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά