4+1 ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας

tips 41 idees gia na diakosmisete to spiti sas 1

Το επιθυμούσατε καιρό τώρα και επιτέλους έγινε πραγματικότητα! Μετακομίσατε στο νέο σας σπίτι, η χαρά σας είναι μεγάλη, αλλά δεν έχει έπιπλα και οι χώροι του είναι άδειοι. Σίγουρα έχετε φανταστεί πώς θα θέλατε να γίνει, αν και η ιδέα της διακόσμησής του, όχι μόνο σας τρομάζει, αλλά σας φαίνεται βουνό.

Για αρχή λοιπόν καλό θα είναι να κάνετε έναν σχεδιασμό στο μυαλό σας ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτί, για να αποτυπώσετε τις σκέψεις σας. Σκεφτείτε πώς θα αξιοποιήσετε τους χώρους του σπιτιού και σε ποιους από αυτούς θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα. Ποιο επιθυμείτε να είναι το στυλ του; Μοντέρνο, κλασσικό, αναγεννησιακό, κάτι άλλο πιο ευφάνταστο ή ανατρεπτικό;

Η διακόσμηση του σπιτιού σας να είστε σίγουροι πως δεν είναι δύσκολη υπόθεση, απλά απαιτείται σωστή έρευνα και καλή οργάνωση. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι να έχει τις δικές σας πινελιές και να αισθάνεστε ζεστασιά και άνεση μέσα σε αυτό. Η έξυπνη διακόσμηση δε θα κάνει το σπίτι σας φορτωμένο και εσείς θα μπορείτε να κυκλοφορείτε άνετα μέσα σε αυτό. Εμείς με τη σειρά μας, για να σας γλιτώσουμε από άσκοπες κινήσεις και επί πλέον χρόνο, σας προτείνουμε μερικές διακοσμητικές συμβουλές, που θα σας λύσουν τα χέρια και θα κάνουν το σπίτι των ονείρων σας λειτουργικό και όμορφο.

  1. Είσοδος

Αρχικά σας προτείνουμε να τοποθετήσετε ένα έπιπλο στην είσοδο του σπιτιού, το οποίο θα έχει χώρους αποθήκευσης, όπως ντουλαπάκια ή συρτάρια, όπου θα αφήνετε τα κλειδιά, τους λογαριασμούς και τα παπούτσια σας.

Πάνω από το έπιπλο είναι ιδανική θέση για την τοποθέτηση ενός καθρέφτη, ο οποίος θα μεγαλώσει τον χώρο και θα σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τις τελευταίες τροποποιήσεις στο χτένισμά σας προτού φύγετε.

Τέλος η είσοδος ενδείκνυται για την τοποθέτηση ενός καλόγερου ή κρεμάστρας, όπου θα αφήνετε τα παλτό και τις ομπρέλες σας εσείς και οι καλεσμένοι.

  • Σαλόνι

Αυτό είναι συνήθως το κεντρικότερο σημείο του σπιτιού και σε αυτό θα περνάτε ενδεχομένως τις περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα. Ξεκινήστε από την επιλογή ενός καναπέ στο χρώμα της αρεσκείας σας. Υπάρχει η επιλογή για έναν χορταστικό γωνιακό καναπέ ή για δύο, έναν τριθέσιο και έναν διθέσιο. Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τις επιθυμίες σας, τις ανάγκες σας και φυσικά από την ιδιαιτερότητα του χώρου.

Κάθε καναπές θα πλαισιώνεται και από ένα τραπέζι σαλονιού, το μέγεθός του οποίου εξαρτάται φυσικά από τη γενικότερη διαρρύθμιση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξύλινο τραπέζι, γυάλινο, σιδερένιο ή μαρμάρινο. Συνιστούμε το τραπέζι που θα επιλέξετε να έχει αποθηκευτικούς χώρους, γιατί θα σας λύσουν σίγουρα τα χέρια. 

Επιπλέον θα χρειαστείτε και ένα έπιπλο τηλεόρασης, είτε αυτή θα είναι τοποθετημένη στο έπιπλο, είτε στον τοίχο. Και αυτό, γιατί τα ράφια του επίπλου θα σας προσφέρουν χώρους αποθήκευσης και εκεί θα μπορείτε να τοποθετήσετε το DVD ή την παιχνιδοκονσόλα σας.

  • Υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιό θα είναι ο προσωπικός σας χώρος και πρέπει να το αισθάνεστε σαν μία όαση ηρεμίας και ξεκούρασης. Αρχικά είναι σημαντικό να μην το φορτώσετε με αντικείμενα, ώστε να μην κουράζει το μάτι στην όψη.

Αναμφισβήτητα σημαντικό είναι το κρεβάτι καθώς και το στρώμα του. Η επιλογή κρεβατιού εξαρτάται από τις προτιμήσεις και το αν θα είναι σιδερένιο ή ξύλινο, χαμηλό ή ψηλό. Φροντίστε πάντως το στρώμα του να είναι αναπαυτικό και επενδύστε σε αυτό, διότι η συμβολή του είναι αναμφισβήτητα σημαντική για τη σωματική και πνευματική σας ξεκούραση. Το κρεβάτι μπορούν να πλαισιώσουν ένα ή δύο κομοδίνα, τα οποία συνήθως είναι σε ζωντανούς χρωματισμούς. Τέλος επιβάλλεται μία ντουλάπα αρκετά μεγάλη, ώστε να χωράει όλα σας τα ρούχα χωρίς να στριμώχνονται.

  • Κουζίνα

Στον χώρο αυτό επιλέξτε μια ηλεκτρική κουζίνα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις σας, ειδικότερα αν αφιερώνετε χρόνο στη μαγειρική. Παράλληλα οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε πως σε μια κουζίνα είναι απαραίτητο ένα τραπέζι με καρέκλες, όπου θα τρώτε τα εδέσματα που θα ετοιμάζετε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το τραπέζι μπορεί να λειτουργήσει και ως αποθηκευτικός χώρος, εφόσον έχει κρυμμένα συρτάρια, όπου θα τοποθετούνται διάφορα κουζινικά.

  • Μπάνιο

Σε αυτό το σημείο του σπιτιού σας προτείνουμε αρχικά να στρώσετε ένα χαλί, ώστε να μην φαίνονται αρκετά άδεια τα πλακάκια δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και χρώμα στον χώρο. Ακόμη, μέσω ραφιών και καλαθιών μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, που σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμος. Μία ακόμη ιδέα είναι να στολίσετε το μπάνιο σας με κάποιο φυτό ή διακοσμητικό, που θα τραβήξει τα βλέμματα και θα δώσει άλλον αέρα στον χώρο.

Μικρές, χρηστικές και ίσως αυτονόητες συμβουλές θα μπορούσαμε να πούμε. Για κάποιον όμως που πρώτη φορά ασχολείται με διακόσμηση σπιτιού και έχει την αναγκη και το μεράκι να δημιουργήσει έναν πραγματικά αγαπημένο χώρο, αυτές οι απλές συμβουλές αποτελούν τον απαραίτητο οδηγό, για να κάνει τα πρώτα του βήματα απαλλαγμένος από άγχος και υπερβολές.

Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού από την ομάδα του Έπιπλο Βαρυδήμου, για να σας κατατοπίσει και να σας εξυπηρετήσει, ώστε να πέτυχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)